Carter Lowe Skaber, iværksætter og fortaler for egenomsorg
Læsetid: 8 min

De største fejl, folk begår i 30'erne

Vil du desværre huske alle de muligheder, du kan gå glip af i dine 30'ere? Hvad er den største fejl, folk har begået i 30'erne, og hvad har det lært dem?

En Quora-bruger stillede et meget vigtigt spørgsmål: "Hvad var den største fejl, du lavede i dine 30'ere, og hvad lærte den dig?". Spørgsmålet forårsagede en livlig og ophedet diskussion, hvis mest interessante meninger vi gerne vil dele med dig i dag.

Vi opfordrer dig til at være lige så aktiv som Quora-brugere og efterlade dine kommentarer til emnet.

Sæt ikke livet på bagen. baggrund. Med alt andet mener jeg familie, venner og endda mit eget helbred.

Efter 20 år og indtil for nylig (jeg er 35 nu) levede jeg i denne tilstand: Vågn op, gå på arbejde, kom hjem og sov, og næste dag stå op kun for at få det til at ske igen.

Jeg var ikke meget opmærksom på, hvordan sådanne stressende forhold skader mit helbred, og jeg var ikke opmærksom nok på forhold.

Når jeg ser tilbage, kan jeg ikke huske noget vigtigt og betydningsfuldt. Disse år var blot et endeløst kapløb om et falsk mål, som så så ud til at være det vigtigste.

Så nu vil jeg indhente alt, hvad jeg gik glip af. Jeg brugte meget tid på at forstå, hvad der virkelig er vigtigt for mig, men jeg er glad for, at jeg indså det ikke for sent, og jeg har en chance for at leve mit liv, som jeg ønsker det.

Pas på dit helbred. Dette er den første og vigtigste prioritet. Når man er 30 år, og man allerede føler sig træt og udmattet af livet, er det surt, tro mig.

Du vil arbejde hele dit liv. Ungdom sker kun én gang i livet. Gå ikke glip af denne gang. Spild ikke tid udelukkende på arbejde - kommuniker, arrangere dit personlige liv, begræns dig ikke til kun hjemme og arbejde. Må du have noget at huske om 20 eller endda 30 år.

Spild ikke tid på at blive vred

Jeg er ikke sikker på, om dette er svaret, du leder efter, men jeg siger det alligevel: Den største fejl, jeg har lavet i mine 30'ere, var vrede.

Jeg spildte for meget af min tid på at blive vred på chefer, kolleger, politikere, piger, der forlod mig, og bare folk, der løj for mig.

Min vrede var berettiget. Allerede nu, når jeg ser tilbage, forstår jeg, at jeg havde gode grunde til dette, men jeg indser samtidig, at min vrede var spild af tid. Og skaden gjorde jeg kun mod mig selv, og ikke på de mennesker, som jeg var vred på.

Sæt pris på menneskerne i dit liv

Jeg mødte en fantastisk pige, som jeg virkelig blev forelsket i. Men meget snart, at der er en virkelig tæt person i mit liv, begyndte jeg at tage for givet. Endnu værre, min stolthed tillod mig aldrig at vise hende, hvor meget jeg elskede hende. Hun kæmpede for vores forhold i lang tid, men til sidst forlod hun mig. Nu er hun gift med en anden.

Vi er stadig venner, vi kommunikerer ofte. Det er som et helvede, men det er bedre end slet ikke at se hende.

Hvad tog jeg med fra dette? Vær ikke fuldstændige idioter. Vær opmærksom på din elskede, hver dag, hvert øjeblik, vis ham, hvor meget du elsker og værdsætter ham. Og hvis du ved, at du har handlet dumt, så spyt på forbandet stolthed og bed om tilgivelse.

Lad være med at sammenligne dig selv med andre. alle drømte livet. Men jeg begyndte konstant at sammenligne mig med dem, der var yngre end mig, og som det viste sig, meget mere succesrige. Jeg havde ingenting, mens andre havde et hjem i San Francisco, en blomstrende virksomhed og en familie.

Nu forstår jeg, at jeg ønskede at give op helt i begyndelsen af ​​vejen, kun fordi en der var mere succesfuld end mig. Sammenlign ikke dig selv med andre og tro ikke, at du kan nå alt ved 30 år. Ved 30 slutter livet ikke, men begynder først.

Nogle gange går vejen til lykke gennem lidelse

I mine 30'ere lavede jeg fire fatale fejl.

Fejl nr. 1. Jeg blev ved med at udsætte graviditeten til senere. Først ventede jeg på det rigtige tidspunkt, og da det rigtige tidspunkt, efter mine standarder, kom, blev jeg tilbudt et godt job med store karrieremuligheder. Selvfølgelig var jeg enig. Og jeg havde selvfølgelig ikke lyst til at gå på barsel umiddelbart efter, at jeg fik et nyt lovende job.

Et par år senere besluttede jeg at blive gravid, men det kunne jeg ikke. Dette blev efterfulgt af et langtidsbehandlingsforløb, jeg blev stadig gravid, men jeg havde en spontan abort (det er umuligt at beskrive med ord, hvor hårdt det var at holde ud). Et år senere blev jeg gravid igen, og så begik jeg en anden fejl, som jeg aldrig vil tilgive mig selv.

Fejl nr. 2. Da jeg altid har været i god form og forsøgt at bevare den, tænkte jeg, at jeg kunne fortsætte med at løbe under graviditeten. Da jeg var gravid i sjette måned, brød mit vand, mens jeg løb.

Fejl nr. 3. Jeg kæmpede ikke for mit barn. Hverken jeg eller min mand vidste, hvad de skulle gøre, og jeg er stadig ikke sikker på, at vi fik det rigtige råd. Vi fik at vide, at vores barn ikke ville overleve. Jeg blev injiceret med morfin under fødslen. Jeg kan ikke huske, hvad der skete efter det. Jeg ved ikke præcis, hvad der skete med mit barn. De tog ham bare væk. Jeg følte mig skyldig, jeg følte mig dårlig og skamfuld og skamfuld den dag i dag.

Fejl nr. 4. Jeg vendte ryggen til min mand i stedet for at gå igennem det med ham. Jeg følte vild smerte og skyld og vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere dem. Jeg flyttede væk fra min mand (fra den person, jeg elskede og stadig elsker), og til sidst gik vi fra hinanden.

Livet blev først bedre, da jeg var 40 år gammel. Efter 40 giftede jeg mig igen og fik en baby (ved 43), og nu er vi en lykkelig familie på tre. Var jeg nødt til at gå igennem alt dette helvede for endelig at finde lykken? Ja, nej, måske. Jeg har intet svar.

Glem ikke dine venner

Jeg havde nogle gode barndomsvenner, som jeg voksede op med.

Min kone kom ikke så godt ud af det med nogle af dem, og efter mit ægteskab begyndte jeg at trække mig tilbage fra mine venner, fordi jeg ikke ville gøre hende ked af det. Jeg ringede ikke til dem, jeg inviterede dem ikke på besøg, jeg gik ikke på klubber og barer med dem, jeg tog ikke på fisketur med dem. Det vil sige, gjorde ikke noget, som vi gjorde sammen før.

På det tidspunkt tænkte jeg ikke rigtig over det, jeg troede, at jeg gjorde det rigtige, for de er som brødre for mig, de burde forstå mig.

18 år senere sluttede mit ægteskab, og jeg savner virkelig mine gode gamle venner. Jeg forsøgte at returnere vores venskab, men der er gået så lang tid, så meget har ændret sig i vores liv, og selv når vi ses, virker vennerne sindssygt langt væk. Jeg håber stadig på at vende tilbage til vores venskab, men jeg forstår, at det vil tage tid.

Mit råd til dig er: tænk ikke på dine venner som brødre. Din bror vil altid være din bror, selvom du hader ham. En ven er måske ikke din ven for evigt. Venskab kræver konstant opmærksomhed og deltagelse.

Det bedste tidspunkt er nu

Mine fejl:

• At bruge for mange penge på sko i stedet for at bruge dem på rejser. • Fortsatte ikke sin videregående uddannelse. • Har ikke studeret kampsport. • Tog ikke familiebilleder hvert år.

Og ved du, hvad jeg forstod? Spild ikke tid på fortrydelser – begynd at gøre det, du ikke havde tid til NU!

Stol på dine følelser

Jeg blev gift, ikke fordi jeg elskede en person, men fordi alle omkring mig (slægtninge, venner og bekendte) sagde, at han var en god fyr og elsker mig bare. Han var virkelig en god fyr og elskede mig, men vi var for forskellige, ved siden af ​​denne mand mistede jeg mit "jeg".

Jeg er ikke sikker på, om dette kan kaldes en fejl: nu er vi skilt, og vi har to børn, uden hvem jeg ikke kan forestille mig mit liv. Takket være dette lærte jeg det vigtigste: stol på dine følelser og tag aldrig vigtige beslutninger baseret på andre menneskers meninger.

At lave fejl er ikke det værste. Det værste er ikke at ordne dem

1. Jeg indrømmede ikke, at jeg har depression, som bliver værre hver dag. Bad ikke om hjælp. Gik glip af uforholdsmæssigt mange muligheder. Næsten ødelagde hans karriere.

2. Jeg følte, at jeg var 20 år gammel. Han byggede ikke et seriøst forhold, førte et promiskuøst sexliv, arrangerede utallige fester og drak for meget. Hænger konstant ud med "venner", som kun opmuntrede min afvigende adfærd og ikke lærte mig noget godt.

3. Brugte ikke sin fritid til at få en anden videregående uddannelse eller lære et fremmedsprog. I stedet brugte jeg den sammen med mine førnævnte "venner".

4. Spildte penge på at drikke i stedet for at investere dem i en rentabel forretning.

Hvis jeg fortsatte med at leve på en lignende måde, ville jeg i en alder af 40 være fattig, handicappet og alvorligt syg. Heldigvis havde jeg chancen for at genoverveje min holdning til livet og starte forfra.

Men jeg husker desværre stadig alle de muligheder, som jeg gik glip af i mine 30.

Hvad synes du om dette?